Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeğinizin Size İhtiyacı Var!

Bebeğinizin Size İhtiyacı Var! Bir anne olarak bilmelisiniz ki, bebeğinizin en büyük ihtiyacı sizsiniz. Aranızda kopamaz bir bağ var!

0-6 Aylık: 

Bebeğiniz doğduğu andan itibaren sizi fark edecektir. Sesinizi, kokunuzu, dokunuşunuzu ayırt edecek ve sizinle değişik yollardan ten teması kurarak rahatlayacaktır. Kucaklaşmak için her bahaneyi kullanın. Bebeğiniz doğduğunda görme duyusu son derece zayıf olacaktır. Ancak 1 aylık olduğu andan itibaren gün be gün ilerlemeye başlayacaktır. Bu yüzden onu mümkün olduğunca yüzünüze yakın tutun ki, sizi tanıyabilsin. Hareketlerinizi takip edebilsin. İlerde göreceği yüzler çoğalsa da en sevdiği sizin yüzünüz olacaktır. 6. haftaya geldiğinizde, bebeğinizin ilk gerçek gülümsemesiyle karşılaşmaya hazır olun.

6-12 Aylık:

Uzmanlar, bebeklerin 6 aylık olduktan sonra kıskançlık duygusu yaşamaya başladığını söylüyorlar. Sizin başka bir bebeği sevmeniz, ondan kıskançlık sinyallerinin yayılmasına sebep olabilir. Elbette sürekli olarak bütün dikkatinizi ona veremezsiniz ancak onu ne kadar sevdiğinizi sık sık göstermeyi ihmal etmeyin. 7.aydan sonra bebeğiniz ayrılık endişeleri duymaya başlayacaktır. Siz onun en sevdiği kişisiniz. Bu yüzden onun görüş alanı dışına çıkmanızdan hoşlanmayacaktır. Biraz zaman alacak olsa da, bebeğiniz sizin her seferinde geri döneceğinizi öğrenecektir. Bebeğiniz büyüdükçe daha fazla sözcük öğrenecektir. Onunla ne kadar çok konuşursanız, kelime dağarcığının gelişmesi o kadar fazla olacaktır. Üstelik sizin sesinizi duydukça kendini güvende hissedecektir.

12-18 Aylık:

İlk doğum günü yaklaştığında ondan anne sözünü duymanız da yaklaşmış demektir. Daha öncesinde ufak kelimecikler duymuşsunuzdur mutlaka. Babasıyla sizin aranızdaki farkı bilir ve adınızı söylemenin sizin dikkatinizi çekeceğini çabuk anlayacaktır. Büyümeye başlayan çocuğunuz sizi taklit etmeye ve günlük işlerde size yardım etmekten keyif alır hale gelecektir. Onunla çamaşır makinesini boşaltabilirsiniz.

 

  • Suan 3,2/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,2/5 (Toplam 40 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi