Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Oyuncak!

Oyuncak! Oyuncağın önemi ve seçimi çok iyi dikkate alınması gerekir.

Eminiz ki daha bebeğiniz dünyaya gelmeden ona oyuncaklar bakmaya hatta almaya başladınız bile... İlk bebeklik günlerinden, çocukluk dönemi sonuna kadar oyuncaklar çocuğumuzun dış dünya ile irtibatını, öğrenmeyi, paylaşmayı, eğlenmeyi, mutlu olmayı, beceri ve kişiliğinin gelişmesini sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Ebeveynlerin doğru oyuncak seçimi bu konuda daha doğru adımlar atılmasını sağlayacaktır. Oyuncak seçimi ve oyuncak almak dışında aynı zamanda çocuklarınıza vakit ayırıp ara sıra onunla oynayıp, ona yol gösterip, becerilerinin ve kavramasının gelişmesine, paylaşımcı ve sosyal olmasına yardımcı olabilirsiniz. Tüm anne ve babalar hem yararlı olduklarını düşündükleri hem de hoşlarına gidip cazibesine kapıldıkları için bebekleri ve çocukları için bir çok oyuncak almaktadır. Fakat burada önemli olan oyuncağı alırken çocuğun yaşına, gelişimine ve getireceği faydalarını göz önünde bulundurup doğru oyuncağı seçmektir. Unutmayın, çocuğumuzun gelişimi, becerilerinin artması, paylaşmayı öğrenmesi, kişilik gelişimi için oyuncak birinci derecede önem kazanmaktadır.

Oyuncak alırken dikkat edilmesi gereken hususlar;
 
1-Oyuncakların mutlaka çocuğun yaşına uygun olarak seçilmesi gerekir. Böylece ilk deneyimleri ve becerilerini kolayca ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olurlar.
2-Oyuncak alırken mutlaka üretici firmasına güvendiğiniz ve üzerinde güvenlik açıklamaları bulunanları tercih edin.
3-Oyuncakları oluşturan parçalar veya bölümleri çocuğun yaşına uygun olarak tehlike içermeyecek nitelikte, kalitede veya güvenlikte olmalıdır. Örneğin bir bebek veya ilk yaşlarındaki bir çocuk küçük parçalardan oluşan ve yutabileceği veya ağzına sokabileceği oyuncaklar ile oynamamalıdır. Oyuncakların bebeğe veya çocuklara zarar vermeyecek yuvarlak, sivri ve keskin olmayan parçalardan oluşmasına özen gösterin.
4-Oyuncakların zehirsiz boya malzemeleri ile boyanmış olanlarını tercih edin.
5-Bebek yataklarına asılan oyuncaklara çok özen göstermeli ve bunların bebeğin üzerine düşmeyecek şekilde sağlam olarak monte edilmesine özen dikkat edilmeli ve iplerinin bebeğe zarar vermeyecek kadar kısa olmasına özen göstermelidir.
6-Bebeklere ve küçük çocuklara mümkünse metal veya sert plastik malzemelerden imal edilmiş oyuncaklar yerine herhangi bir şekilde kendilerine zarara vermeyecek malzemelerden yapılmış olanlarını almaya özen gösterin.
7-Pille çalışan oyuncaklarda ise içindeki kimyasalın dışına akmayacağı kaliteli pilleri kullanın ve özellikle oyuncağın pil koyma yerinin vidalı bir emniyetle kapatılmış olmasına dikkat edin. Ve sık, sık oyuncağı ve pilleri kontrol edin.
8-Oyuncakları sık, sık kontrol edin ve kırılmış ve parçalanmış olanları ayırın.
9-Son olarak ise oyuncakların muhafaza edildiği oyuncak kutumuz veya oyuncak dolabımızın güvenli ve doğru seçim olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun üzerine düşebilecek modüller ( çocuğunuz oyuncak almak için oyuncak dolaplarının veya modüllerinin üzerine bile çıkabilir veya bu modüller eğer yüksekse çocuğunuzun üzerine düşebilir ) veya oyuncakların düzensiz ve seçilemeyecek kadar üst üste atılmış olabileceği oyuncak kutuları veya dolapları tercih etmeyin. Oyuncakların muhafazası için çocuğunuzun onları muntazam, düzenli ve kullanışlı bir şekilde seçip alabileceği ve çocuğunuz için güvenli olabilecek modüller veya eşyalar kullanın.

  • Suan 2,5/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,5/5 (Toplam 75 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi