Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Doğum Sonrası Vücut Şekillendirme!

Doğum Sonrası Vücut Şekillendirme! Doğum yaparak dünyanın en güzel duygusunu yaşadınız.

Şimdi çocuğunuzla tanışma, kaynaşma ve onun dünya ile uyum dönemi başladı. Bu keyifli dönemin ilerleyen günlerinde vücudunuza da özen göstermeye başlamanız gerekecek. Doğumun vücudunuzda oluşturduğu travmatik değişiklikleri azaltmanın yollarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Zamanlama:
 
Sizleri doğumdan en erken 6 ay sonra değerlendirmek istiyoruz. Bu dönem süresince deriniz doğal ve kalıcı halini alacak. Tüm hastalarımızın bebeklerini emzirmelerini destekliyoruz. En az 6 ay süreyle anne sütü alımı çocuğunuzun var olmadan gelen doğal hakkıdır. Süt vermeyi kestiğiniz tarihten en erken 3 ay sonra değerlendirilebilirsiniz.
 
Sık Karşılaşılan Problemler:
 
Aşırı kilo alımı en sık karşılaştığımız sorun. Özellikle karın bölgesinde kilo fazlası ile karşılaşıyoruz. Bazen kilo alımına deride sarkma ve deri çatlakları eklenebiliyor. Göğüs deformiteleri ise çoğunlukla genetik özelliklerinizle ilişkilidir. Göğüslerinizin doğum öncesi küçük ya da büyük olmasından bağımsız olarak sarkma problemleriyle karşılaşabilirsiniz.
 
İdeal Hasta:
 
Doğum öncesi ve sonrası tüm özeninize rağmen doğumun vucüdunuzda oluşturduğu değişiklik kalıcı olabilir. İdeal hastada optimum sonuçları elde etmek çok daha kolaydır.Çükü, İdeal hasta doğum öncesi formuna dikkat etmiştir. Doğum öncesi egzersizlerini yapmış, aşırı kilo almamış, deri kalitesini uygun kremlerle yükseltmiştir. Doğum sonrası bize ulaştığında standart kilosunun 2-3 kilo altına ulaşmıştır ve sigara içmez.
 
Önce Sağlık:
 
Doğum sonrası vücudunuzda oluşan deformitelerin onarımında ilk hedef var olan çocuğun ve daha sonraki doğabilecek çocukların haklarını korumaktır. Örneğin 1. doğum sonrası karın bölgesinde deri sarkması ileri olan hastaya karın germe (abdominoplasti) ameliyatı planlanıyorsa ameliyat süresince ikinci doğumun rahat geçmesi için gerekli önlemler alınır. Menopoz dönemindeki hastaya uygulanan cerrahi teknikle, doğurganlık dönemini yaşıyan hastaya uygulanan cerrahi teknik arasında oldukça fark vardır. Aynı şekilde göğüs deformitesi onarımında öncelik hastanın, süt kanallarının korunması ve ileriki yıllarda doğacak çocuğun anne sütü ihtiyacıdır.
 
Liposuction:
 
Kalıcı hale gelen kilo fazlanız kadınsı vucut silüetini bozuyorsa liposuction yöntemi ile var olan kilonuz çok değişmeden şekillendirilebilir. Liposuction, kilo verme yöntemi değildir. İdeal hasta minimum 2-3 kilo vererek bize ulaşır. Hastanın derisi çok gergin değilse ameliyat sonrası aktif hayata çok hızlı döner.
 
Göğüs Estetiği:
 
Hasta estetik ve plastik cerrahi ekibine hangi istekle gelirse gelsin yapılacak ameliyat türünün seçimine muayene sonrasında karar verilir. Meme küçültme ameliyatları, kesinlikle sağlık için yapılan ameliyatlardır. Çok iri göğüslerin hijyen sorunu vardır, bazen yanıklar bile oluşur. Hatta göze batmamak için kambur yürünür ve sırt ağrıları oluşur. Ameliyatta genç hastanın süt kanalları ve duyusu mutlaka korunmalıdır. Teknik ne seçilirse seçilsin mutlaka ‘T’ şeklinde izler oluşur. Meme dikleştirme ameliyatları estetik amaçlı ameliyatlardır. Meme başının alt ucundan başlayan ve aşağı doğru uzanan dik çizgi şeklinde kalıcı iz muhakkak oluşur. Meme büyültme ameliyatları ise estetik ve plastik cerrahinin mucize özelliği taşıyan belki de tek ameliyat türüdür. Hastanın ciddi iz sorunu olmaz ve sonuç dramatiktir. Meme büyültmenin tek sağlıklı yöntemi slikon protez kullanımıdır. Alternatif yöntemlere başvurmak sağlığınızı riske aymak olur ve hastada muhakkak kalıcı hasarla sonuçlanır. Protez ile büyültülen meme hem görüntü hem de fonksiyon açısından normale yakındır. Hastanın eşi silikon varlığını hissetmez. Hastada duyu kaybı olmaz ve süt verme yetisi etkilenmez. Protez mamografi gibi sağlık taramalarına engel oluşturmaz. Meme küçültme ameliyatı olan hastanın aktif hayata dönmesi on günü bulurken, uygun protez hastası 2. gün aktif sosyal hayata dönebilir.
 
Karın Germe ( Abdominoplasti):
 
Doğum sonrası karın bölgesi deformitelerini ya liposuction (yağ emilimi) yada karın germe ameliyatı ile çözülür.Karın germe ameliyatı sizi radikal çözüme ulaştırır. Sonuç oldukça tatminkardır. Ancak ameliyat sonrası ciddi yatak istirahati vardır. Sigara içimi kesin yasaklanır. Ameliyat izi bikini çizgisinin altındadır ve sezeryan izinden uzundur. Doğum sonrası yapılan vücut şekillendirme (body shaping) ameliyatları genellikle hayat standardını yükseltmeyi amaçlar.
 
 

  • Suan 3,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,8/5 (Toplam 47 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi