Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Doğum Sonrası Adet Kanamasının Başlama Zamanı

Doğum Sonrası Adet Kanamasının Başlama Zamanı Emzirmeyle doğrudan ilişkilidir. Emziren annelerde , daha geç, emzirmeyenler ise kısa bir süre sonra adet kanamaları başlar.

 

Doğum sonrası bu sürecinin nasıl yaşandığını Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı doktor Aykan Özçelik’e sorduk.
 
Önemli ayrıntılar:
 
• Doğumdan sonraki kanamayla adet kanamasını karıştırmayın. Loşia adı verilen bu kanama, adet kanamasından biraz daha fazladır ve 6 hafta sürebilir. Lohusalığın ilk günlerinde rengi kırmızı olan bu akıntı, sonraki günlerde pembeye, kahverengiye ve sonra sarımsı beyaza döner.
• Doğum kontrol yöntemleri kullanmadığınız sürece, eşinizle ilişkide bulunursanız yeniden hamile kalabilirsiniz. Bunun için en kısa sürede doğum kontrol yöntemlerinden faydalanın.
• Emzirme döneminde doğum kontrol haplarının alınması uygun değildir. Çünkü anne sütünün miktarını azaltabilirler. Emzirmeyi düşünmeyen anneler, doğumdan 6 hafta sonra hap kullanmaya başlayabilir.
• Rahim içi araç ya da diğer bir adıyla spiral, kolaylık açısından adet günlerinin ilk günlerinde rahim içine takılır. Ancak doğumdan hemen sonra takılabileceği gibi, sezaryen sırasında da uygulanabilir.
• Eğer üç ay koruma sağlayan doğum kontrol iğnesi kullanmak istiyorsanız, bu iğnelerin anne sütünü azaltmadığını ancak adet düzensizliğine yol açabileceği için uzmanların bu dönem için önermediğini bilmeliniz. Bu yöntemin yerine cilt altı implant uygulaması tercih ediliyor. Çünkü bu implantlar, düşük doz progesteron içerdiği için adet düzensizliği riskini azaltıyor.
 
Hamileliğin en hoş taraflarından biri, 9 ay boyunca, adet kanamalarına özgü ağrı, şişkinlik, sinirlilik gibi sendromların kendiliğinden ortadan kalkmasıdır. Ayrıca ped masrafınız da yoktur. Ama hamileliğin bu keyfi, doğumdan sonra başka bir duruma dönüşür. Kanamanız başlamıştır ancak telaşlanmayın, bunun adet kanamasıyla hiçbir ilgisi yok. Loşia olarak adlandırılan bu kanama, rahimden gelen kan, mukus ve dokudan oluşur. Lohusalık döneminde ilk üç gün bazı kadınlarda ise daha fazla sürer. Başlangıçta yoğun olarak başlayan bu kanama, daha sonra azalır. Bunu renginden de anlamanız mümkün. Lohusalığın ilk günlerinde, kan ve kan pıhtısı içerdiği için rengi koyu kırmızı olur.
 
Daha sonra içeriği değiştiği için açık kırmızı, kahverengi, pembeye dönüşür. En son rengi de sarıdır. Başlangıçta yoğun olarak gelen loşia akıntısının bitene kadar ortalama 2 bardak kadar olduğu saptanmış. Lohusalığın ilk haftalarında süren Loşia bittikten sonra emzirmeye devam ediyorsanız adet kanamasının başlamadığını fark edeceksiniz. Bu durum, emzirme nedeniyle salgılanan hormonlar nedeniyle, yumurta üretilmemesinin sonucudur. Dolayısıyla da hamile kalamayacağınız anlamına gelir. Aslında bu doğal ve harika bir süreçtir. Çünkü yeni doğum yapmış annenin, hemen yeni bir hamilelik yaşaması nedeniyle beden olarak yıpranmasının önüne geçilir. Yani doğal bir doğum kontrol yöntemidir emzirmek.
 

  • Suan 2,7/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,7/5 (Toplam 59 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi