Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeğiniz Yeterince Gelişiyor mu?

Bebeğiniz Yeterince Gelişiyor mu? Bebek günde beş kere hardal kıvamında pütürlü büyük dışkılar yapıyorsa dikkat edilmesi gerekenler.

 

Meme emen bebekler her beslenmeden sonra, bazen günde 12 kereyi bulacak kadar fazla sayıda dışkı yaparlar. İlk haftalarda beşten az dışkı beslenmenin yetersiz olduğunu gösterir. Bezi her beslenmeden önce değiştirildiğinde ıslak bulunuyor ve idrarı renksizse; Bebek günde 8-10 dan az kere idrar yapıyorsa, idrar sarıysa, balık gibi kokuyorsa veya ürat kristalleri varsa yeterli besin alamıyor demektir.Bunlar dehidratasyon (su kaybı) belirtileri olabilir ancak problem ciddileşene kadar da ortaya çıkmayabilirler. Bebeğiniz emzirirken çok fazla yutkunuyor ve ses çıkarıyorsa; bu sesleri duymuyorsanız yeterince yutamıyor demektir. Ama düzenli kilo alan bebeğin sessiz emzirmesine de aldanmayın.
 
Meme emdikten sonra bebeğiniz halinden mutu ve memnun oluyorsa; dolu dolu meme emdikten sonra bebeğin ağlaması ve yaygarası bitmez ve parmak emmeye başlarsa hala aç demektir. Her öğünden sonraki ağlamalar bebeğin aç olduğu anlamına gelmez, bebek gaz çıkartmaya veya dışkılamaya da çalışıyor olabilir. Sütünüz geldiğinde memelerinizin şiştiğini fark edebiliyorsanız; kadınlar sütlerinin geldiğini farklı biçimlerde algılayabilirler ancak bunu hissetmek bebeğinizin ağladığını duymak veya yalnızca onu düşünmek bile sütünüzün geldiğinin belirtileridir.  Doğumdan üç ay sonrasına kadar adet görmediniz; çok fazla emziren kadınlarda ilk üç ayda adet başlamaz. Daha erken başlaması hormon düzeylerinin azalmasına bağlı olabilir ve bu, yeterince süt üretilmediğini gösterir.
 
 
 

  • Suan 2,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,8/5 (Toplam 47 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi