Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Pınar Kido Resim Yarışması’na Rekor Katılım!

Pınar Kido Resim Yarışması’na Rekor Katılım! Türkiye’nin öncü gıda markası Pınar’ın bu yıl 29’uncusunu düzenlediği “Pınar Kido Resim Yarışması” rekor düzeyde başvuru aldı.

Türkiye’nin tüm bölgelerinden ve Kıbrıs’tan gelen yoğun ilgi sonucunda, 887 bin 660 adet resim yarışmaya katıldı. Pınar Kido Resim Yarışması’na katılan 887 bin 660 adet resmin bir arada yarattığı devasa büyüklük, rekorun haklılığını kanıtlar nitelikte. 35x50 cm ebadındaki resimler yan yana sıralandığında neredeyse İstanbul ve Ankara illeri arasındaki uzaklık, 285 tane Boğaziçi Köprüsü’yle eşdeğer uzunlukta bir mesafe ortaya çıkarken; 38 futbol sahası büyüklüğünde bir zemin de kaplanabiliyor. Pınar Kido Resim Yarışması’na başvuran resimlerin bölgesel dağılımına bakıldığında ise; 207.174 adet resim ile Marmara Bölgesi ilk sırayı alıyor. Ardından, 165.906 resim ile Akdeniz, 129.159 resim ile Güneydoğu Anadolu, 126.127 resim ile Ege, 103.475 resim ile İç Anadolu, 97.072 resim ile Doğu Anadolu, 58.097 resim ile Karadeniz Bölgesi ve son olarak 650 adet resim ile KKTC sıralamada yerini alıyor.

28 yıldır olduğu gibi bu yıl da ilköğretim öğrencilerini hem sanatla buluşturan hem de ödüllendiren Pınar Kido Resim Yarışması’nın konusu “En Çok İlgini Çekeni Çiz” olarak belirlendi. Yarışmaya katılan 887 bin 660 adet resim, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Mümtaz Sağlam ve 17 kişilik akedemisyenlerden oluşan ön jüri tarafından elemeye tabi tutulacak.
 
Ressam Prof. Hüsamettin Koçan başkanlığındaki ana jüri değerlendirmesi sonuçları 9 Haziran 2010 tarihinde www.pinar.com.tr internet sitesinde açıklanacak. Jüri sonuçlarına göre 22 öğrenci dizüstü bilgisayarla ödüllendirilirken, en çok resim gönderen 10 okula masaüstü bilgisayar hediye edilecek. Ayrıca, Türkiye’nin her bölgesinden üç ve KKTC’den bir öğrenci olmak üzere toplam 22 yetenekli öğrenci, 21–25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek “Sanat Haftası”na katılma imkanı bulacak. Prof. Hüsamettin Koçan ve ekibi yönetimindeki 5. Pınar Sanat Haftası’na katılacak ve sanat dolu bir hafta yaşayacak olan öğrenciler, gerçekleştirilecek atölye çalışmalarının yanı sıra İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarının da keyfini çıkartacaklar.

  • Suan 3,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,6/5 (Toplam 45 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi