Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Yaz Aylarının Derdi: İsilik

Yaz Aylarının Derdi: İsilik Sıcak havalar hepimizi etkiliyor. En çok da bebekleri. En sık görülen sorunlardan biri de isilik.

 

Basit ve önemsiz görünse de hem bebekleri hem de anneleri etkiliyor. International Etiler Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Vildan Şengör isilik oluşmaması için alınması gereken önlemleri anlatıyor.

İsilik Nedir?
 
Dr. Vildan Şengör: İsilik (miliaria) özellikle yaz döneminde sıcağın ve aşırı nemin etkisiyle özellikle vücudun kıvrım bölgelerinde görülen kızarıklık ve kabarcıklarla karakterize döküntülerdir.
 
İsilik neden oluşur?
 
Dr. Vildan Şengör: Ter bezlerinin salgılarının deriye boşaldığı yerlerde tıkaçların oluşmasından ve ter salgısının deri altında kalmasından oluşur.
 
Bebeklerde daha sık görülmesinin sebepleri nelerdir?
 
Dr. Vildan Şengör: Bebeklerin deri yapısının inceliğinden ve hassasiyetinden kaynaklanan yapısal bir meyil söz konusudur. Bunun üzerine sık yıkanmama, terli kalma, kalın giydirme gibi durumlar eklenirse lezyonlar çok daha kolay meydana gelir.
 
Önlem alınmazsa tehlikeli bir durum oluşturur mu?
 
Dr. Vildan Şengör: Kızarıklıkların üzerinde bir süre sonra kaşıntı ve iğnelenme hissi başlar. bebek, eğer bu alanları kaşırsa enfeksiyon ve kabuklanmalar ortaya çıkabilir.
 
Aileler tarafından alınması gereken tedbirler nelerdir?
 
Dr. Vildan Şengör: Bebeğe mutlaka her gün duş aldırılması, ince ve teri çekecek kıyafetler giydirilmesi, buna rağmen şikayetlerde gerileme olmazsa hemen doktora görülmesi gerekir.
 
Nasıl tanı konur?
 
Dr. Vildan Şengör: Tanısı, hekim muayenesi ile koyulur. Ayrıca bir laboratuar testine gerek yoktur.
 
Nasıl bir tedavi izlenir?
 
Dr. Vildan Şengör: Lezyonların yaygınlığına ve şikayetlerin şiddetine göre serinletici losyonlar, gereğinden antihistaminikli şurup ve kremler kullanılabilir. Tedavinin hekim kontrolünde başlatılması doğru olacaktır
 
 

  • Suan 3,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,6/5 (Toplam 54 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi