Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Çocuklukta Süt İçmek

Çocuklukta Süt İçmek Sağlıklı bir yaşamın temellerinin atıldığı gelişme çağında çocukların yeterli miktarda süt içmesine mutlaka dikkat etmek gerekiyor.

 

Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde günde 3–4 su bardağı süt içmek, sağlıklı gelişim açısından önem taşıyor. Süt içmeyi çeşitli nedenlerle reddeden çocukların imdadına ise aromalı sütler yetişiyor. Özellikle, sıcak yaz günlerinde soğuk, aromalı sütler çocuklar için en cazip içeceklerin başında geliyor ancak, çocukların sağlığı için, sütü sağlıklı yani ambalajlı tüketmekte çok önemli.

“Süt her yaşta gelişme çağındaki gibi yararlı mı?” Bu, süt ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri. Uzmanlar bu soruya, sütün sadece çocukluk, gelişme dönemlerinde değil, ölene kadar her yaşta içilmesi gerektiğini söyleyerek yanıt veriyor. Bir başka deyişle, sağlıklı bir yaşam sürmek için hangi yaşta olunursa olunsun, her gün düzenli olarak ve yeterli miktarda süt içmek gerekiyor. Bununla birlikte elbette gelişme çağında içilen sütün özel bir önemi var. Sağlıklı bir vücudun temellerinin atıldığı bu dönemde içilen süt, gelişimin sağlıklı tamamlanmasında rol üstleniyor.

Ergenlik döneminde, büyüme ve gelişme atağında hızlanma yaşanıyor. Boy ve kilo artışı fazlalaşıyor. Hücreler çoğalmaya ve yeni işlevler üstlenmeye başlıyor. Bu çağda süt, çocukların artan besin gereksinmesinin önemli bir bölümünü karşılıyor.

12 yaş kız ve erkek çocuk için günde 3–4 su bardağı süt içmek sağlıklı beslenme için yeterli oluyor. Protein, kalsiyum, fosfor gibi besin öğeleri ile B2, B6, B12 ve A vitaminlerinin çoğu sadece sütte bir arada bulunuyor. Sütte bulunan kalsiyum iştaha etki ederek, aşırı yemenin, dolayısıyla kilo alımının önüne geçiyor. Böylelikle çocuklukta obezitenin önlenmesine etkili oluyor.

Sıcak yaz günlerinde çocuklar için süt içmenin en iyi yolu: Aromalı

Soğuk Süt

Sütün gelişme çağındaki yararlarını bilmelerine rağmen, bazı durumlarda anneler için çocuklara içirmek sorun haline gelebiliyor. Çocuklar, çeşitli nedenlerle süt içmeyi reddedebiliyor.

Anneler itirazlara rağmen çocukların süt içmesini, düzenli olarak süt içme alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için çeşitli yöntemlerden yararlanabilirler. Aromalı sütler bu konuda anneler için ideal bir çözüm sunuyor. Özellikle, sıcak yaz havalarında aromalı sütler annelerin imdadına yetişiyor. Marketlerde çok çeşitli meyvelerle tatlandırılmış, küçük karton ambalajlarda tüketime sunulan aromalı sütler bulmak mümkün. Çocuklarının önlerine konan soğuk çikolatalı, çilekli, muzlu ve diğer aromalarla tatlandırılmış sütleri reddetmekte zorlandıkları bir gerçek.

Anne babaların çocuklarının yanında süt içmeleri, bu konuda onlara örnek olmaları da, çocukların erken yaşlarda düzenli süt içme alışkanlığı kazanmalarına önemli bir katkıda bulunuyor.

 

  • Suan 2,9/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,9/5 (Toplam 45 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi