Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Mama vakti

Mama vakti Bebeğiniz için mama sandalyesine oturma vakti geldi, peki bebeğinizin güvenliği için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Mama sandalyesinin güvenli olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Öncelikle 3 noktalı olarak tabir edilen ayakları kavrayacak şekilde sağ ve sol köşelerden gelen ayarlanabilir kemerlerin olması çok önemlidir. Bazı mama sandalyeleri omuzları da kavrayan ekstra kemerlere de sahiptir. Bu kemerler bebek veya çocuk mama sandalyesine oturduğu süre boyunca bağlı bulunmalıdır. Bağlı olması hiç bir zaman güvende olacağı anlamına gelmeyeceği için mutlaka yanında bir yetişkinin bulunması gerekir. Ayrıca unutulmaması gereken nokta mama sandalyelerinin önünde bulunan tepsi kısmı hiç bir şekilde kemerlerin yerini tutmaz ve o nedenle koruyucu unsur içermez. Bu kemerlerin takılı olmaması durumunda çocuğunuz ayağa kalkıp düşebilir, sandalye ile birlikte dengesini kaybedip devrilebilir, sandalyeyi başka tehlikeli bir yere atlama taşı gibi kullanıp kötü sonuçlar doğurabilir veya aşağıya doğru kayabilir ve kafası sandalye ile tepsi arasına sıkışabilir.

Yerlerin kaygan ve yağlı olmaması şarttır; yere dökülmüş herhangi bir şey varsa temizleyin.

Pişmemiş eti, pişmiş etlerin yanında saklamayın. Birinden öbürüne bulaşma olabilir. Açık konserve kutularını buzdolabına koymayın; kutunun içerisinde arta kalanı temiz bir kaba boşaltın.

Çocuğunuzun bulunduğu yerde kendiliğinden kapanan veya yaylı bir kapı kullanın; parmaklarını kolayca sıkıştırabileceğini unutmayın.

Yangına karşı önlem olmak üzere ev tipi bir yangın söndürme cihazını el altında hazır tutun.

Emekleyen bir bebeğiniz varsa, masa örtüsü kullanmayın.

Mama iskemlesini kapı girişlerinden, mutfak tezgahlarından uzağa yerleştirin.
 
 

  • Suan 2,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,8/5 (Toplam 34 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi