Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Gebelikte spor ve egzersiz

Gebelikte spor ve egzersiz Haberimizde yer alan hallerde sporu veya egzersizi hemen bırakın…

Gebelik form tutmak için yapılacak sıkı diyetler için uygun bir zaman değildir. Ancak doktorunuzun yasakladığı kimi durumlar hariç hafif egzersiz programları ve çeşitli sporlar yapılabilir.
 
Aktivitelerin yasak olduğu durumlar arasında düşük ve erken doğum tehdidi gibi genel olarak bilinen hallerin yanında kişiye özel haller de olabilir. Programınızı yaparken mutlaka doktorunuza danışınız.Spor ve egzersiz yaparken dikkat edilecek temel nokta bu sırada kişisel olarak belirlenebilen maksimum kalp hızının %60´ını aşmamak olmalıdır. Gebeliğin özellikle ilk 3 ayında vücut sıcaklığının artmaması temel gerekliliklerdendir. Bu yüzden aşırı terlediğinizde veya yanaklarınızın kızardığın hissettiğinizde temponuzu düşürün. Güvenle yapılabilecek sporlar arasında yürüyüş, yüzme ve hafif koşu gelir. Gene karnın büyümediği ilk aylarda aşırıya kaçmaksızın ve yukarıdaki şartlara uyarak tenis oynanabilir.

Spor yaparken oluşabilecek ve gebeliğe zararı olabilecek dehidratasyonu (su kaybı) önlemek için bol sıvı almalısınız. İlk 3 aydan sonra rahmin kan akımını azaltan mekik çekme, ağırlık kaldırma, gene tüm gebelik boyunca yüksek eğimli pistlerde veya 3000 metrenin üstündeki yüksekliklerde kaymak, tavsiye edilmez. Kalp damar sistemi üzerinde hiçbir yararlı etkisinin olmadığı bilinen ve özellikle son 3 ayda sık yaşanan denge kaybı problemlerini davet edebilen bowling ve golf gebelere önerilmez. Aşağıdaki hallerde sporu veya egzersizi hemen bırakın !!!

VÜCUDUN HERHANGİBİR YERİNDE;

Özellikle sırt ve kasık ağrısı,
Aşırı yorgunluk, sersemlik,
Nefes darlığı,
Yürüme güçlüğü,
Dinlenmede bile yüksek kalp hızı,
Bebek hareketlerinin kaybı ya da azalması,
Baygınlık hissi,
Kasılmalar,
Vaginal kanama.

  • Suan 2,3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,3/5 (Toplam 54 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi