Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebekle Tatil Kabus Değil Keyif!

Bebekle Tatil Kabus Değil Keyif! Bebeğinizle Himalaya dağlarına tırmanamıyor ya da safariye çıkamıyorsunuz diye karalar bağlamanıza gerek yok!

Doğru bir planlama ve programla, küçük dostunuzla da gayet keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Yeter ki valizinizi bir sürü ıvır zıvırla değil gerekli eşyalarla doldurun, ihtiyaç listenizi doğru hazırlayın, ilaçlarını unutmayın ve uzun yolculuklarda ne yapmanız gerektiğini iyi öğrenin!. Çocuk sahibi olmanız sadece ani kararlarla çılgın kaçamaklar yapmanıza engeldir. Oysa planlı ve 5 günde 5 yere gitmeksizin, birim zamanda en az yere giderek keyifli bir seyahat yapmanız gayet mümkün! Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Uzunoğlu; bebekle yapılacak tatili bir kabus olmaktan çıkarıp, keyfe dönüştürmenin reçetesini yazdı:
 
Yolculuk öncesi hazırlık
 
Eğer bebeğiniz küçükse ve özellikle çok kusuyorsa; gittiğiniz yerde evde ihtiyacınız olan her şey gerekecek demektir. Mesela sıvı sabun, sıvı yüzey temizleyici, minik el havluları, belki bir lavabo fırçası… Bunları taşımak yerine küçük plastik şişeciklere koymak veya gittiğiniz yerde küçük boylarını alıp orada bırakmak yükünüzü hafifletecektir.
 
İhtiyaç listesi
 
Valizinize bebek bezi koysanız da bebeğin el çantasına 2–3 adet fazladan yedek bebek bezi ekleyin.
Bol ıslak mendil
Mama önlüğü
Kâğıt havlu
Alt değiştirme bezi
Yeterli içecek sıvı
Bebeğin yolda kendini güvende hissetmesi için alışkın olduğu bir oyuncak, bir de sıkılmasına karşı tedbir amaçlı yeni oyuncak,
Yedek çöp ve buzdolabı poşetleri
Bebek için 1–2 takım yedek giysi
Sizin için bir bel çantası: Bebek eşyalarını taşıdığınız çanta içinde kendi eşyalarınız (cüzdan, sağlık sigorta kartları, cep telefonu, güneş gözlüğü ve biletler vs) kaybolacağı için…
Pişik kremi
Tırnak makası, makas

İlaçları unutmayın

Ateş düşürücü şurup veya fitiller: Fitiller sıcakta eriyeceği için otele varır varmaz buzdolabına koyun
İsilik için bebek yağı
Kortizonlu, antibiyotikli ve antihistaminikli krem veya jeller,
Termometre
Taşıt tutması ve kusmalara karşı fitil veya damlalar

 
Uçakla seyahat önerileri
 
Uçak bileti alma aşamasından uçağa yerleşene kadar; seyahat acentesi, valiz kabul yetkilisi vs. herkese bebeğiniz olduğunu hatırlatın.
Bagaj teslim işlerinde sıra beklememek için erken gidin (Ama çok erken giderseniz bu kez de bebekle havaalanında sıkıntıdan patlayabilirsiniz)
Check-in (bagaj teslim) sırasında; ön tarafı geniş ve ayak uzatılabilecek bir boşluğu bulunduğu için koridor başından koltuk seçmek seyahatinizin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.
Uçak kalkarken veya inerken kabin basıncı değişiklikleri bebeğin kulağında ağrı yapabileceği için önlem alın: Yutkunma hareketi kulağı açacağı için bebeğe bu sırada biberon veya sulukla su içirmek veya emzirerek beslemek yararlı olur.
Uçaklarda biberon veya süt ısıtmak için mikrodalga fırınlar bulunur. Bundan yararlanabilirsiniz.
Hem bebeği hem de eşyaları toparlamak zor olacaktır. Uçaktan en son siz inin.
 
Otomobil seyahatinde sık sık mola verin
 
Mutlaka herkes emniyet kemerlerini takmalı. Bebek uyurken rahat etmesi için taşıt koltuğunda başının altına şişme destekler koyabilirsiniz.
Sık molalar verin. Uzun yolculukta aynı yerde sürekli oturmak ve etrafla ilgilenememek bebeklerde ajitasyonlara neden olabilir.
Sık sık şoför de değiştirin. Bebekle ilgilenen kişinin değişmesi bebeği, arabayı kullananın değişmesi de şoförü dinlendirir.
 
 
 

  • Suan 2,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,6/5 (Toplam 44 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi