Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeğiniz hakkında merak ettikleriniz

Bebeğiniz hakkında merak ettikleriniz Cildi neden çok yumuşak? Nefesi niçin şeker gibi kokuyor? Neden bütün bebekler mavi gözlü doğuyor? İşte cevapları…

CİLDİ NEDEN ÇOK YUMUŞAK?
 
Yeni doğan bebeklerin ciltlerinin inanılmayacak kadar yumuşak ve pürüzsüz olmasının en önemli nedeni üst derinin henüz gelişmemiş olmasıdır. Aynı zamanda bir aylık bir bebekten daha nemli ve sağlıklı bir cilde sahiptirler. Bu da sadece anne sütü ya da katkısız mamalarla beslenmelerinden ve güneş, rüzgar, toz gibi dış etkelerden korunuyor olmalarından kaynaklanır. Bebeğinizin cildini korumak da size düşüyor tabii. Sert rüzgar ya da kızgın güneş olan günlerde, onun taze cildine, çocuklar için üretilmiş 15
 
ENSESİNDE KIRMIZI LEKELER VAR!

Bebeklerin derileri yetişkinlerden çok daha ince ve kılcal damarları da yüzeye çok yakındır. Özellikle de enselerindeki deri… Korku, kızgınlık, acı gibi hislerde kan akımı hızlanır ve kılcal damarları daha da kızarır. Bu da enselerinde kırmızı leke izlenimi verir. Uysallaştıklarında kızarıklığın geçtiği rahatlıkla görülebilir.

NEFESİ NİÇİN ŞEKER GİBİ KOKUYOR?

Çok basit, dişleri yok da ondan. Ağızda hoş olmayan kokulara bakımsız ve iyi temizlenmemiş dişler neden olur. Henüz dişleri çıkmamış bebekler için böyle bir sorun olmadığından nefesleri tatlımsı kokar.

NEDEN BÜTÜN BEBEKLER MAVİ GÖZLÜ DOĞUYOR?

Evet, bütün bebekler doğduklarında mavi gözlüdürler. Dikkatlice takip ederseniz, her hafta biraz daha koyulaştığını göreceksiniz. Ailesinde açık renk göz baskın olan bebekler beyaza yakın mavi gözle, diğerleri ise daha koyu mavi gözle doğarlar. Altı aylık olduklarında artık ömür boyu taşıyacakları göz rengine sahip olurlar, bu süreden sonra belirgin bir değişiklik görülmez.

NİÇİN BAZILARI SAÇLI, BAZILARI SAÇSIZ DOĞUYOR?

Genetik nedenlerden dolayı. Gür ve sağlıklı saçlara sahip anne-babanın çocukları çok saçlı, diğerleri ise az saçlı olur. Ayrıca ten renginin de saç miktarında rolü vardır. Koyu tenli bebeklerin saçları da fazladır. Çok beyaz tenliler ise neredeyse saçsız doğarlar. Ancak doğdukları zamanki saç durumları yetişkinlik zamanlarının kesin göstergesi sayılmamalıdır. Birkaç göbek öteden gelen genler bile saç yapısında rol oynar.

UYKUSUNDA GÜLÜYOR!

Bebekler altı haftadan sonra, mutluluklarını gülücükleriyle belli ederler. Altı haftadan küçük bebek ise gülme kaslarını kullanmaz ancak, uykularında tebessüm ederler. Kimi uzmanlar bunun sadece mimik olduğunu söylerken, kimileri de bebeklerin de aynı yetişkinler gibi rüya gördükleri için güldüğünü iddia ediyorlar.

NİÇİN ÇOK TOMBUL OLUYORLAR?

Anne sütü en besleyici gıdalardan biri. İlk zamanlar sadece anne sütüyle beslendikleri ve hareket etmedikleri için bebekler hızla kilo alır. Uzmanlar tombul vücut yapısının doğal bir koruma fakörü olduğunu da belirtiyorlar. Çünkü var olan yağ kütleleri, bir yandan da vücut ısılarını kolaylıkla korumalarına yardımcı oluyor. Üç yaşından sonra anatomileri değişiyor ve yağlar yerlerini kaslara bırakmaya başlıyor.

AYAK ALTLARI NİÇİN ÇOK HASSAS?

Vücuttaki tüm sinirlerin son bulduğu ve biraraya geldiği yer ayak altıdır. Ayak altındaki deri ise üstüne basıldıkça sertleşip sağlamlaşır. Henüz ayaklanmamış olan bebeklerin ayak altı derileri, son derece ince ve hassastır. Dolayısıyla en küçük bir temasta huylanır ve tepki verirler.
 

  • Suan 3,4/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,4/5 (Toplam 37 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi