Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Doğru göğüs pompası nasıl olmalı?

Doğru göğüs pompası nasıl olmalı? Uygun göğüs pompası, her anneye göre değişebilir. Göğüs pompası alırken dikkat etmeniz gerekenler…

Kalite, güvenlik, hijyen, kullanım kolaylığı ve fiyat, annenin göğüs pompası seçerken dikkate aldığı kriterlerdir.
 
TÜM GÖĞÜS POMPALARININ ORTAK NOKTALARI ŞUNLARDIR:
 
Göğsün dokusuna zarar vermeyecek şekilde emme gerçekleştirirler.
Bebeğin doğal emme fonksiyonunu taklit ederler.
Emme güçleri genelde ayarlanabilir.
Hijyenik kullanım için kolayca parçaları çıkarılabilir ve temizlenebilir.
 
BAŞLICA POMPALAR VE ÖZELLİKLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:
 
Manuel Göğüs Pompası (Elle çalışan):
 
Manuel göğüs pompası, kısa süreli kullanım için uygundur. Diğer pompalara göre daha küçük, hafif, kolayca taşınabilir, daha sessiz ve ucuzdur. Ancak sürekli süt pompalaması gereken anneler için pek uygun değildir. Üç çeşit manuel pompa vardır; silindir şeklinde olan ve şırınga gibi pompalanan, tabanca kabzası gibi pompalanan ve bisiklet kornası şeklinde pompalanan. Silindir şeklindeki pompayı kullanırken iki elin birlikte kullanılması gerekir ve pompalama işlemi yaparken kol kası kuvveti gerektirir. Buna karşın tabanca şeklinde olan göğüs pompası elle sıkıldığı el kası kuvveti gerektirir. Bu tip göğüs pompalarında emme gücünü anne pompaya uyguladığı güçle ayarlayabilir. Genelde hepsi polikarbondur. Bazı modellerde biberon ve biberon emziği de mevcuttur. Manuel göğüs pompası alırken dikkat edilmesi gereken notalardan biri de pompanın iç parçalarının anne sütüyle direkt temas etmemesi ve dizaynının hijyenik olmasıdır.
 
Pilli / Elektrikli Göğüs Pompası:
 
Pille çalışan pompalar manuel pompalara göre daha kullanışlıdır. Hafif ve kolay taşınabilir olurlar, genelde taşıma çantaları vardır. Pilleri ortalama 1-4 saat arası dayanır ve piller zayıflamaya başladığında emiş gücü de azalmaya başlar. Bu nedenle her zaman yeni yedek pil bulundurmak gereklidir. Pille çalışan bazı göğüs pompalarında elektrikle de çalıştırabilmek için adaptör bulunmaktadır. Bu tip pompalarda genellikle göğüs koruyucu bir parça, biberon, biberon emziği ve biberonun devrilmemesi için altlık da bulunur. İyi bir elektrikli göğüs pompasının motor kısmı hariç temizlenebilir olması gereklidir.
 
İkili Elektrikli Göğüs Pompası:
 
İkili elektrikli göğüs pompası, sütü fazla olan ve pompayı daha uzun süre kullanacak olan anneler için idealdir. Aynı anda iki göğüsten de süt pompalanabilir. Çalışan annelere vakit kazandırdığı için de pratiktir.
 
Hastane pompaları:
 
Hastanenin annelere kiraladığı pompalar da mevcuttur. Bu pompalar, prematüre doğan bebekler ya da hastanede emzirmede çıkan güçlüklerde kullanmak için idealdir. Anne böylece göğüs pompası kullanmayı denemiş olur ve uzun süreli kullanmaya karar verirse kendine uygun bir göğüs pompası alabilir.

  • Suan 2,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,8/5 (Toplam 74 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi