Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Gebelikte güzellik için yap / yapma

Gebelikte güzellik için yap / yapma Bronzlaştırıcı kremler güvenli midir? Akne tedavimi yapabilir miyim? İşte, hamilelikte kaçınılması gerekenler ve yapılması sakıncalı olmayanlar...

Bir çok kozmetik ürünün gebelikte kullanımı güvenli olmakla beraber cilde derinlemesine nüfuz eden yada hakkında yeterli çalışmaların yapılmadığı ürünlerin kullanımından kaçınmak gerekmektedir.
 
HAMİLELİKTE KAÇINILMASI GEREKENLER:
 
Akne tedavisinde kullanılan ağızdan antibiyotiklerden kaçınmak gerekir. Eğer akne şiddetli ise gebelik sırasında en güvenli kullanılan antibiyotik eritromisin olup ancak ağrılı durumlarda verilmelidir.
 
Akne tedavisinde benzilperoksid ve salisilik asidin günlük kullanımından kaçınmak gerekir. Eğer dermatolog gerekli olduğunu ifade ederse sadece gerekli bölgeye sürülebilinir. Yeterli çalışma yapılmamıştır. Ancak bu maddelerin temizleme ürünlerinin içindeki varlığı,ürünün kullanımının ardından bol su ile cilt yıkandığı için kullanılmamasını gerekli kılmaz.
 
Vitamin A ve retin–A ve retinoid gibi maddeler içeren yüz kremlerinin kullanımından kaçınılmalıdır. Bunlardan biri olan Roacuttane kullanımının ciddi doğum anomalilerine sebep olduğu gösterilmiştir.
 
Alfa-hidroksi asid içeren yüz bakım kremlerinden kaçınmak gerekir.
 
Tüy dökücü kremlerin kullanımı önerilmemektedir. Çünkü içerdiği kimyasal maddeler gözeneklerden girerek kıl foliküllerini tahrip etmektedir.
 
Bronzlaştırıcı kremlerin ilk üç ay kullanımı önerilmemektedir.Bu kremlerin saatler boyunca cildin hava almasını engellediği ve cildi kuruttuğu bilinmektedir. Bebek üzerine zararlı etkileri yoktur.
 
Saç bakım losyonları teorik olarak güvenli olmakla beraber cilt derisinden emilimleri mümkün değildir.
 
HAMİLELİKTE YAPILMASI SAKINCALI OLMAYANLAR:
 
Kullanılmasının ardından bol suyla durulanması kaydıyla oje çıkarmak amaçlı aseton kullanılabilinir.Kaliteli ojeler bir haftadan fazla tırnakta kalmamak kaydıyla kullanılabilinir. Ne oje ne de aseton tırnak yatağından emilmemektedir.
 
Güneş koruyucu ürünlerin kullanımı sakıncalı olmadığı gibi tavsiye de edilir. Gebelikte yüz cildinin güneşten korunması gebelik maskesi olarak da bilinen melasma oluşumunu engellediği bilinmektedir. Özelikle çinko oksid, mikronize çinko oksid ve titanyum dioksid içeren güneş koruyucular daha az kimyevi madde içerdikleri için önerilmektedirler.
 
Saç derisine hiç değmeden kullanılan saç boya ve parlatıcılarının sakıncası yoktur.
 
Nemlendirici ve cildi yumuşatıcı yağ ve kremlerin kullanımımı önerilmektedir. Bunlar ciltteki gerilmeye bağlı kaşıntıyı azaltmakta ve cildin kurumasına engel olmaktadır.
 
Eğer belirgin bir cilt probleminiz yoksa cildinizi temizleme sütü ile temizleyin ve geceleri nemlendirici, sabahları da güneş koruma özelliği olan nemlendirici kullanın.Kullandığınız tüm kremlerin A vitamini içermemesine dikkat edin.

  • Suan 2,2/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,2/5 (Toplam 59 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi