Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Hamilelik ve kozmetik...

Hamilelik ve kozmetik... Kadınlar her zaman güzel ve bakımlı görünmek ister. Hamilelik döneminde de bu değişmez. İşte Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu’nun tavsiyeleri…

Kadınlar her zaman bakımlı olmak isterler değil mi? Anne adayları da 9 ay boyunca güzelliklerine dikkat etmek istiyorlar. Ancak bebek bekliyor olmak da onları korkutuyor. Biz de “hamilelik ve kozmetik” konusunda merak edilenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu’na sorduk.
 
HAMİLELİKTE SAÇ BOYATMAK GÜVENLİ MİDİR?
 
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Kullanılan boyanın cinsine göre değişir. Ancak boyalarda bulunan kurşun ve türevi vs maddeler ciltten emilerek zararlı olabilir. Her boya ürününde içerikleri tam olarak bilinmiyor. Bilinen çeşitli kimyasallar olduğu ve bunların içinden bazılarının zararlı olabileceğidir. Gerçi bir kereden alınacak zararlı madde oranı risk teşkil etmeyebilir diye düşünülebilir ama muhtemel yan etkileri bilinmeyen uygulamalardan uzak durmakta fayda var. Bu açıdan çok gerekmedikçe önermiyoruz.
 
HAMİLELİKTE GÜNEŞLENMEK ZARARLI MIDIR?
 
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Hamilelikte vücut ısısının artışını istemiyoruz bu bebek için iyi değildir. Hamile saat 11-17 arası güneşte durmamalıdır. Bu saatlerin öncesinde ve sonrasında da yatarak güneşlenme önermiyoruz. Denizde ve havuzda bu saatlerde alınacak güneş yeterli olacaktır. Bu sürelerin da 15 dakikayı geçmemesi gerekmekle birlikte günde bir kaç kez deniz banyosu öneriyoruz.
 
GÜNEŞLENİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?
 
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Saat 11-17 arası güneşe çıkılmaması gerektiğini gebeler unutmamalıdır. Gebelerde hormonal nedenlerden ötürü güneş lekesi oluşma ihtimali de yüksektir. O yüzden bu saatler dışında güneş alabilirler ama bu yine de güneşe yatarak güneşlenme tarzında olmamasının faydalı olduğu unutulmamalıdır. Gölgede ve denize girerken yüzerken aldığı güneş yeterlidir.
 
HAMİLELİKTE HANGİ EPİLASYON YÖNTEMİ KULLANMAK GEREKİR? AĞDA VE TÜY DÖKÜCÜ KREMLERİN OLUMSUZ YÖNLERİ VAR MIDIR?
 
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Ağdanın bilinen bir yan etkisi yoktur. Tüy dökücü kremler çok çeşitli ve hepsinin ayrı ayrı içeriklerini bilerek değerlendirmek gerekir. Ancak hepsi de kimyasallar içerdiğinden dikkat etmek ve tercih etmemekte yarar var.
 
ÇATLAKLARI ÖNLEMEK İÇİN KULLANILAN KREMLER BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?
 
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Hayır. Bu konuda özel olarak satılan ürünler var. Onlardan tercih edilmelidir.
 
HAMİLELİKTE DİŞE DOLGU YAPTIRMAK GÜVENLİ MİDİR?
 
Doç. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Evet. Çürük dişle dolaşmak zararlıdır bu sürede gerekli olduğunda diş dolgusu yapılır Lokal anestezi gerektiği hallerde diş çekimi yapılabilir. Bu zararlı değildir.

  • Suan 2,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,8/5 (Toplam 38 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi