Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Gebelik maskesi

Gebelik maskesi Artan gebelik hormonları hamilelik esnasında yüzde alın, burun ve yanaklarda maskeyi andırır renk değişikliğine sebep olabilirler.

Chloasma olarak da isimlendirilen bu pigmentasyon artışı her 10 gebeden 6 tanesinde değişik şiddette, gebeliğin beşinci ayından sonra ortaya çıkar ve doğum ile birlikte kaybolur.
 
Artan gebelik hormonları hamilelik esnasında melanotropin maddesinin artışına sebep olarak yüzde alın, burun ve yanaklarda maskeyi andırır renk değişikliğine sebep olabilirler. Bu renk koyulaşması özellikle gebenin yanaklarında ve alnında olur.Nadiren meme uçlarında, koltuk altında ve genital bölgede de renk değişikliği meydana gelir.
 
Bazı kadınlarda bacak aralarında sürtünmenin olduğu yerde de renk koyulaşması olur ve bu da doğumla birlikte kaybolur. Gebelik bittiğinde kendiliğinden kaybolmaz ise tedavi kaçınılmaz hal alır.Dermatologlar her sabah güneş koruyucu krem kullanımını ve günde 1-2 kez hidroquinon içeren cilt beyazlaştırıcıları sürülmesini ve geceleri vitamin A takviyesini önermektedir.Bu nedenle doğum sonrası kloasmanın gerilememesi durumunda uzman bir dermatologla irtibata geçmek gerekmektedir.
 
 
ÖNLEM ALIN;
 
Hafif makyaj yapın.
 
İçeriğini bilmediğiniz yüz kremleri ve makyaj malzemelerini kullanmayın.
 
Güneş lekeleri arttırabilir, hatta kalıcı olmasına sebep olabilir.En az 30 koruma faktörlü güneş kremini yüzünüze sürmeden asla dışarı çıkmayın.
 
Yazları kremle olsa dahi güneşlenmeyin,yüzünüzü güneşte yakmayın.
 
Folik asit eksikliğinin bu renk değişikliğini arttırdığı iddia edilmektedir. Folik asit desteği alın, yeşil sebzeler, kepekli ekmek ve bol meyve tüketin.

  • Suan 3,4/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,4/5 (Toplam 48 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi