Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeği Doğumdan Hemen Sonra Erken Süt ile Besleyin

Bebeği Doğumdan Hemen Sonra Erken Süt ile Besleyin Dünyanın en büyük mucizelerinden biri kabul edilen anne sütü aynı zamanda emziren anneler ve anne adayları için de hassas bir dönemi işaret ediyor.

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Pediatri Uzmanı Dr. Ela Tahmaz, “ Süt doğru teknik ve sık aralıklarla emzirilmesi sonucu artar” dedi. 1-7 Ağustos Emzirme Haftası sebebiyle bilgiler veren Dr. Ela Tahmaz annelere bu dönem için altın değerinde tavsiyelerde bulundu.
 

Anne ve bebeği görünmez bağlarla birbirine bağlayarak mutluluk kaynağı yaratan emzirme dönemi, emzirme ile ilgili sorun ya da çevreden gelen baskı durumunda anneler için kabusa dönüşebiliyor.

Bebeğiniz için gerekli olan tüm besinlerin anne sütünde doğru miktar ve oranlarda  bulunduğunu söyleyen Dr. Tahmaz, “Anne sütü ile beslenen çocukların beyin ve zeka gelişimi daha iyi olmakla birlikte,  enfeksiyon hastalıkları ve alerji gibi  birçok hastalığın görülme sıklığı da azalmaktadır” dedi.

 

Erken süt ile beslemeye hemen başlayın

Özellikle ilk defa bebek sahibi olan anneler için telaş kaynağı olan bebeğin beslemesi süreci, her iki tarafın birbirini tanımasıyla öğrenilecek bir süreci oluşturuyor. Anne adaylarına kolostrum adı da verilen erken sütün önemini anlatan Dr. Tahmaz,  bu sütün göğüslerde zaten mevcut olduğunu belirterek bebeğin bu sütü doğumdan hemen sonra almaya başlayacağını söyledi. Dr. Tahmaz, kolostrumun bebeği birçok hastalıktan koruyacağını sözlerine ekledi.

 

Bebeği en az 2-3 saatte bir veya günde 8-12 kez olmak üzere emzirmenin gerekli olduğuna dikkat çeken Dr. Tahmaz, bebeğin emmek istemediği durumlar olursa 1 saat sonra tekrar denenmesini tavisye etti. “Özellikle ilk haftalarda bebeğin 5 saatten daha uzun süre emmeden uyumasına izin vermeyin” diyen Dr. Tahmaz, bebeği uyandırmak şu önerilerde bulundu:

 

Bebeği teninizle temasa geçirin

Yüzünü nemli bir havluyla silin

Bezini değiştirip, üzerini soyun

Bebeği oturtun ve nazikçe sırtını, karnını, ayaklarını sıvazlayın

 

 

  • Suan 2,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,6/5 (Toplam 25 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi