Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Çocuğu Ertelemek Belki de Geç Kalmak Olacak!

Çocuğu Ertelemek Belki de Geç Kalmak Olacak! Anne olmak isteyenler...

KadıköyŞifa Sağlık Grubu Tüp Bebek Merkezi ekibinden Op.Dr.Furkan Kayabaşoğlu tüp bebek tedavisinde başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden birinin kadının yaşı olduğunu vurgulayarak, ''Kadın yaşının ilerlemesi ile yumurtlama kapasitesi azalmaktadır.

 Belirli yaştan sonra ne yazık ki tüp bebek tedavisi ile hem elde edilen yumurta sayısı azalmakta, hem de yumurtaların kalitesinde düşme görülmektedir” dedi. Furkan Kayabaşoğlu “Bu nedenle anne olma yaşına karar verirken tüp bebek tedavisini bir garanti gibi görmek doğru değildir.” ifadesini kullandı.
 

Kayabaşoğlu yaptığı açıklamada, tüp bebeğin günümüzde birçok çift için büyük umut olduğunu, tedavinin kadından elde edilen yumurtalarla erkeğin spermlerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesini ve embriyoların elde edilmesini sağlasa bile, yumurta ve sperm kalitesinin bu tedavinin başarısında anahtar rol oynadığını belirtti.

 

Kadınların yumurtalıklarındaki yumurta havuzları ile hayata geldiklerini ve doğumda yaklaşık bir milyon olan yumurta sayısının, ergenlik yıllarında 400 bin civarında olduğunu kaydeden Dr. Kayabaşoğlu ergenlikle birlikte her adet döneminde bu yumurta havuzunda biraz daha yumurtanın kaybolduğunu söyledi. “Bu nedenle yıllar geçtikçe hem yumurta sayısı azalmakta, hem de doğumdan itibaren kadının yaşı gibi yumurtaların yaşı da artmakta, yumurtalar da yaşlanmaktadır.” diyen Dr. Furkan Kayabaşoğlu, tüp bebeğin işte bu nedenle ileri yaşlara bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

 

  • Suan 3,3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,3/5 (Toplam 31 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi