Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeklerin Uyku Düzeni Bozukluğu Kader Değil!

Bebeklerin Uyku Düzeni Bozukluğu Kader Değil! Bebeklerde uykusuzluğa son...


Amerika’da pek çok uykusuz aileye çare olan İyi Uykular Tatlı Rüyalar El Kitabı’nın yazarı Kim West’ten aldığı eğitimi Türkiye’de uygulayan ve ailelere Uyku Danışmanlığı ve Koçluğu yapan Seride Samuraş Karaç, ‘’Anneler bebeklerinden gelen uyku sinyallerini iyi analiz eder ve zamanında yatırabilirlerse, gece boyu kesintisiz uyuyabilirler’’ dedi.

Türkiye’nin önde gelen anne-bebek sitelerinden www.anneysen.com ve Türkiye’nin ilk Uyku Danışmanı ve Koçu Seride Samurkaş Karaç’ın birlikte düzenlediği ‘’Uyku Düzeni Bozukluğu’’ semineri 3 Kasım Cumartesi Günü, Şişli’de yapıldı. Katılımcı sayısının beklenenin iki katına ulaştığı ve annelerin büyük ilgi gösterdiği seminerde Karaç,‘’Uyku hijyeni nedir?’’, ‘’Bebeklere kendi kendine uyuma alışkanlığı kazandırılabilir mi?’’, ‘’Uyku ritüeli oluşturmanın önemi nedir?’’ gibi merak edilen konularda çok önemli ipuçları verdi. Bebekleriyle birlikte seminere katılan anneler, toplantı boyunca uyku düzeni ile ilgili pek çok soruyu sorma imkanı da buldu.

Yorulan bebek uyuyamaz

Bebeklerinin uyumamasından yakınan annelere uyku düzeni oluşturma ile ilgili bilgiler veren Seride Samurkaş Karaç ‘’Bebeklerin gece uykuya dalamamasının sebeplerinin en başında aşırı yorgunluk gelir” dedi. Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden danışanlarına uyku düzeni bozuklukları konusunda destek olan Karaç, “doğru saatte yatırılmayan bebek, uykuya dalmakta zorlanır, gece boyunca sık sık uyanır’’ açıklamasını yaptı.

 
Karaç’ın özellikle değindiği bebeklerde uyku düzeni bozukluğunu etkileyen uyku hijyenini etkileyen noktalar şunlar:

Dekorasyon: Bebek odalarında parlak renkler, fazla sayıda uyarıcı oyuncak bulunması uykuya geçişi zorlaştıracağından uyku kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Sıcaklık: Bebeğin uyuyacağı odanın sıcaklığı 18-22 derece arasında değişmelidir, bu uyku için ideal sıcaklıktır.
 
Işık: Parlak ışık melatonin hormonu salgılanmasını engellediğinden ve derin uykuya geçişi zorlaştırdığından, odada koyu renkli bir perde kullanmak gerekir.
 
Yatak: Çok yumuşak pamuk yataklar uyku için uygun değildir, bunun yerine orta sertlikte bir yatak kullanılmalıdır.
 
Televizyon: Gece uykularında yatmadan 1 saat, gündüz uykularında ise yarım saat öncesinden televizyonu kapatmak gerekir.
 
 

  • Suan 2,8/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,8/5 (Toplam 28 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi