Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Yeni Nesil “İyi Babaların” Başarı Sırrı: Esnek İş Saatleri

Yeni Nesil “İyi Babaların” Başarı Sırrı: Esnek İş Saatleri Hem çocuk bakan, hem de kariyer yapan babaların sayısı artıyor!

 

İngiltere’de 1,4 milyon erkek, çocukların asıl bakıcıları konumunda, okul çocuklarının yüzde 43’üne ise okuldan önce ya da sonra babaları bakıyor. ABD’de eşi çalışan babaların yüzde 32’si haftada en az bir kez çocuklarına bakıyor.

 
Bu yeni nesil babalığı mümkün kılan ise giderek yayılan esnek çalışma saatleri uygulaması. Yani çalışanlara nerede ve ne zaman çalışacaklarını seçme imkânı vermek. Üstelik bu uygulama, üretkenliği de artırıyor.
 
Regus’un küresel araştırmasına katılan babaların yüzde 58’i esnek çalışma uygulamalarının daha fazla aile dostu olduğunu bildirirken, şirketlerin yüzde 72’si de esnek çalışmanın üretkenliği artırdığını söylüyor.
 
Çalışan babalar çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmenin yollarını ararken, çalışan anneler için çok tanıdık olan bir soruyla karşılaşıyorlar: Ebeveynliğe özel sorumluluklarla kariyer ilerlemenizi nasıl dengeleyebilirsiniz? Birleşik Krallık ve ABD’deki yasa koyucular bile daha aile dostu çalışma politikaları için yasa tekiflerini değerlendirirken, birçok baba halen aktif ebeveynlikle kariyer başarısı arasında bir seçim yapmakla karşı karşıya olduklarını hissediyor.
 
Çözüm; esnek çalışma. Esnek çalışma alanları sağlayıcılığında dünya lideri olan Regus’un araştırmasında, küresel çapta katılımcıların yüzde 58’i esnek çalışma sisteminin daha fazla aile dostu olduğunu söyledi. Çalışanlara nerede ve ne zaman çalışacaklarını seçme imkânı vermek, onların trafikte geçirdiği zamanı azaltıyor, aile hayatına uygun olan saatlerde çalışmalarını ve pahalı bakıcılık masraflarını kısmalarını sağlıyor.
 

  • Suan 3,6/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,6/5 (Toplam 28 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi