Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Sınav Öncesi ve Sınavda Doğru Beslenme

Sınav Öncesi ve Sınavda Doğru Beslenme Geleceğimiz çocuklarımızın, en iyi şekilde eğitim görmesi olabilecek en iyi okullarda okuması biz anne babaların ortak arzusu.

Ben de bir anne olarak çocuklarımın, sevdiği, mutlu olabilecekleri bir mesleği olsun isterim. Çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamamak, üzerinize düşen görevi huzur içinde tamamlamak ve mutlu yaşamak ancak sevdiğiniz işi yaparsanız mümkün olabiliyor. Hepimiz en çok işimizde zaman geçiriyoruz, mesleğimizle anılıyoruz. Sevdiğiniz ve kendinize uygun işi yapıyor olmanız başarı oranızı arttırır. Çocuklarımız da sevdiği, istediği mutlu olacağı mesleği yapsın geleceğimizin temelleri sağlam atılabilsin.

Ülkemizde bu düzeyde bir eğitimi hak edebilmek, istediğiniz okulda okuyabilmek ve arzu ettiğiniz mesleği seçebilmek için, birçok sınavdan geçmeniz gerekiyor.Bu sınavların altında da emek var, çalışma var, adım adım, aşama aşama gelişme var. Ve bu hafta sonu sınav dönemi başlıyor. Her yaşın her dönemin önemli sınavları var. SBS, ÖSS, ÖYS, …artık ben takip edemiyorum.

Çok önemli sınavlar çok hassas dönemler çocuklarımızın geleceğini ciddi bir şekilde etkilemekte. Sınav döneminde beslenmeden istenen, sağlıklı olmalı, yeterli olmalı, keyifli olmalı, tatmin etmeli, stres yaratmamalı, mutluluk vermeli, zihin açmalı, cin gibi yapmalı, zehir zemberek olmalı, gözlerini fal taşı gibi açmalı, dayanıklılığı arttırmalı, şap diye öğrendirebilmeli, stresten uzak tutmalı, rahat ettirmeli, kilo aldırmamalı, … ve neler neler. Ancak o zaman biz ebeveynler rahat nefes alabilecek.

Bu kadar çok beklenti, bu kadar çok takıntı sadece bizlerde değil sınav stresi yaşayan geçlerde de ebeveynleri aratmayacak düzeyde bulunmakta. Çözüm; sağlıklı, yeterli, dengeli, düzenli beslenmek, düzenli ve yeterli uyumak, düzenli çalışmak. Tek bir besin, tek bir davranış, tek bir etken mucize yaratmaz. Sınavda başarı sağlamak için, yeterli, sürekli, düzenli, sağlıklı, çalışmalı, ve bunlara paralel olarak aynı özellikte beslenmelisiniz. Beslenmeniz, sağlıklı, yeterli, dengeli, düzenli olursa başarılı olmak kolaylaşır.

  • Suan 3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3/5 (Toplam 21 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi