Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Şehirli Ebeveyn Bebeğine İnternetten Alışveriş Yapıyor

Şehirli Ebeveyn Bebeğine İnternetten Alışveriş Yapıyor İnternette bebek ayakkabısı satışları patladı; satışlar son iki yılda yüzde 2 bin 633 arttı.

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, bebek ürünleri alışverişine ilişkin verilerini açıkladı. Verilere göre, bebek ürünleri en çok büyük şehirlerde satılıyor. 2011 yılında en çok bebek ürünü satılan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak sıralandı. 2009 ve 2010 yıllarında en çok  ‘bebek giyimi’ kategorinde ürün satılırken, 2011’in en çok tercih edilen ürünü ‘bebek arabası’ oldu.  
 
Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, bebek ürünlerine ilişkin 2010-2011 verilerini açıkladı. sahibinden.com verilerine göre, bebek ürünlerine en büyük ilgiyi büyük şehirlerde yaşayanlar gösteriyor. sahibinden.com’un ‘Bebek’ ana kategorisi altında yer alan yüzlerce ürüne bakıldığında, 2011 yılında en çok bebek ürünü satılan şehirlerin sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olduğu görülüyor.
 
Sahibinden.com verileri, tüketicilerin değişen tercihlerine de ışık tutuyor. Buna göre, 2009 ve 2010 yıllarında en çok ürün ‘bebek giyimi’ kategorisinden satın alınırken, geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen ürün ‘bebek arabası’ oldu. 2011 yılında en çok bebek arabasının satıldığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Kocaeli olarak sıralandı. Yine en çok tercih edilen ürünlerin başında gelen bebek giyimi, en çok İstanbul, Edirne, İzmir, Ankara ve Bursa’da satıldı. Beşik ve yatak ise en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli illerinde satıldı.
 
BEBEK AYAKKABISI SATIŞLARI PATLADI
 
2009 ile 2011 yılları arasındaki satış rakamları karşılaştırıldığında, bebek ürünlerinde en yüksek artışın ayakkabıda kaydedildiği görülüyor. Bu dönemde satış oranı yüzde 2 bin 633 artan bebek ayakkabısı ortalama 20 TL’ye satıldı. Ortalama fiyatı 80 TL olan ana kucağı satışları ise yüzde bin 864 oranında artış kaydetti. 50 TL’lik ortalama fiyata alıcı bulan buhar cihazları, yüzde 543’lük artış ile en çok tercih edilen bebek ürünleri arasında yer aldı. Aynı dönemde ortalama fiyatı 60 TL olan ‘kanguru’ satışları yüzde 197 oranında artış kaydetti.
 
Sahibinden.com 2011 yılı verilerine ay ve mevsim bazında bakıldığında, bebek ürünlerinin en çok Nisan, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında satıldığı görüldü. Kış, ilkbahar ve yaz mevsimlerinin en çok satılan ürünü olan bebek arabası, sonbaharda birinciliği bebek giysisine bıraktı.
 
 

  • Suan 3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3/5 (Toplam 26 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi