Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeğiniz İçin En Doğru Oda

Bebeğiniz İçin En Doğru Oda Anne ve babaların bebek odası hazırlarken dikkat etmeleri gereken konuların başında, mobilya seçimi ve bu mobilyaların tasarımı geliyor.

Çocuk ve genç odalarının lider markası Çilek, bebekleri için en uygun ve en doğru odayı kurmak isteyen ebeveynlere yardımcı olmak adına önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Odada kullanılan renklerin bile bebek ve çocuklar üzerinde etkili olduğunu kaydeden Çilek uzmanları, anne ve babalara yönelik önerilerini şöyle sıralıyor:  

Mobilyada, hatta oda genelinde sakinleştirici pastel renkler seçilmeli. Pastel renkler bebeğe huzurlu bir ortam yaratırken, odada kullanılan dekoratif ikonlar bebeğin algısını geliştirmek için idealdir. Ayrıca açık renkler odayı daha aydınlık gösterir.
 
Bir bebek odasının olmazsa olmazı, bebeğinizin altını rahatlıkla değiştirebileceğiniz, çamaşırlık olarak da kullanabileceğiniz bir alt değiştirme ünitesidir. Küçük bir raf, bebeğinizin eşyalarının daha düzenli olmasını sağlarken, odaya dekoratif bir hava katacaktır.

Bebeğinizin tüm eşyalarını toplayacak bir dolap ve ihtiyaçlarınıza uygun bir karyola şık oda atmosferini tamamlayacaktır.
 
Odada kullanılan aydınlatmalar da son derece önemli. Parlak ışıklar yerine soft aydınlatmalar tercih edilmeli.

Bebek karyolasında kullanılan nevresim takımlarının yüzde yüz pamuk, odada kullanılan halının ise antialerjik özelliklere sahip olması gerekmektedir.

Çocuk mobilyasında özellikle dikkat edilmesi gereken konu mobilyanın konforu ve şıklığı kadar güvenli ve sağlıklı olmasıdır.

Mobilya yapımında kullanılan malzemelerin, bebeklerin ve çocukların fizyolojik gelişimine olumsuz herhangi bir etkisi olmamalıdır. Güvenlik kontrolleri yapılmış, antibakteriyel ve antikanserojen özelliklere sahip mobilyalar tercih edilmeli ve firmaların konuyla ilgili belgeleri mutlaka sorulmalıdır.

GS “Yüksek Güvenlik ve Kalite Belgesi”nin mutlaka bulunmasına yani AB standartlarında, sağlığa uygun, bebeklere ve çocuklara zarar vermeyen malzemeler kullanılarak üretilmiş mobilyalar olmasına aileler özen göstermelidir.

Standardı olmayan, kalitesiz mobilyalar sebebiyle çocukların maruz kaldığı ev kazaları ve yaralanmalara ait istatistikler oldukça yüksektir. Aynı zamanda bebeklerin solunum sistemleri, biz büyüklere göre çok daha hassas olduğundan E1 standartlarına sahip ürünler tercih edilmelidir.

ODADA KULLANILAN RENKLERİN BEBEK VE ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ:

Beyaz: Her renkle kombine olabilecek veya her renkle uyum sağlayan, temizlik ve saflık çağrıştıran bir renktir. Tek başına kullanılması boşluk hissi yaratacağı için farklı renklerle bir arada kullanılması önerilir.

Sarı: Enerji veren bir renktir. Loş odaları daha aydınlık bir atmosfere çevirir. Genel olarak iyimserlik ve pozitif düşünceler yaratır. Az miktarda veya pastel tonlarda kullanılması önerilir.
 
Kırmızı: Canlandırıcı ve hayat dolu bir renktir. Mutluluk ve heyecan verir. Bebek odalarına nazaran çocuk odalarında kullanılması tavsiye edilir. Başka renklerle kombine edilerek enerjisi dengelenmelidir.
 
Pembe: Sevgi ve neşe uyandıran bir renktir. Duyguları harekete geçirir. Bebek odalarında pastel tonlarının kullanımı önerilirken, çocuk odalarında her tonu diğer renklerle kombine edilerek kullanılmalıdır.
 
Yeşil: Özellikle açık tonlarının sakinleştirici ve dengeleyici özelliği vardır. Bebeğin gündüz uykusuna daha rahat dalmasına yardımcı olur. Güven veren ve yaratıcılığı teşvik eden bir renktir.
 
Mavi: Hafif sakinleştirici bir renktir. Pastel tonlarının enerji verici renklerle kullanılması önerilir.

  • Suan 3/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3/5 (Toplam 27 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi