Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Yılbaşını Çocuğunuzla Geçirin!

Yılbaşını Çocuğunuzla Geçirin! Sevgili anne babalar, yılbaşını çocuğunuzla birlikte geçirin!

Yeni yıl gelirken aklınızdan tatil ve yeni yılı kutlama planları da geçiyordur. Yılbaşı hafta sonuna geldiği için şehirden uzaklaşarak birkaç gün tatil yapmak isteyen çok ailemiz oluyor. Tatilde gitmeyi ve yılbaşını eğlenceli geçir kuşkusuz hepiniz hap ediyorsunuz. Fakat çocuğunuzu akrabalarınıza bırakıp şehir dışı, yurtdışı tatili yapmak çocuğunuz açısında doğru bir yaklaşım olmayabilir. Tabi bu çocuğunuzun yaşına göre daha da önem kazanıyor.

Eğer çocuğunuz bebekse ve ilk defa sizden ayrılacaksa bu durumda bebekte travma yaşayabilir. Bebek annesi babası tarafından terk edildiğini düşünebilir ve bu travma bebekte derin izler bırakabilir. Eğer çocuğun yaşı daha büyükse de çocuğu güvendiğiniz birine bırakıp gitmek doğru değil. Bayramlar, yılbaşı gibi özel günler ailelerin birlikte paylaştığı özel günlerdir. Çocukların terk edildiği, anne babanın baş başa zaman geçireceği fırsatlar değildir. Bu nedenle anne baba böyle önemli bir karar almadan önce bir kere daha düşünmelidir. Elbette anne baba olarak baş başa zaman geçirmeyi hak ediyorsunuz ama çocuğunuzun ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
 
Çocuk bu durumda yaşına ve bilişsel seviyesine göre çok çeşitli olumsuz mesajlar alabilir: Annem babam beni terk etti, ben ailede fazlalığım, bensiz daha mutlu olacaklar, ben değersizim ve birlikte kutlamayı hak etmiyorum, annem babam artık benden bıktı ve beni istemiyorlar…Çocuklarınızın böyle olumsuz mesajları almaması ve mutlu olması için size ihtiyacı var.
 
Çocuklarınızı birkaç gün akrabalarınıza bırakıp tatile gitmek yerine onları da yanınıza alın birlikte tatile gidin. Çocuklarınızla birlikte yeni yıla merhaba deyin. Yılbaşı akşamı çocuklarınızla birlikte bir kutlama yaparsınız. Onlar uyuduktan sonra ise siz özel bir kutlama programınıza, yılbaşı balonuza gidebilirsiniz. Bu durumda hem çocuklarınız hem de siz mutlu bir şekilde yeni yıla girersiniz.
 

  • Suan 3,5/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,5/5 (Toplam 33 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi