Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bir yılda bebeğiniz olmuyorsa, uzmana görünün!

Bir yılda bebeğiniz olmuyorsa, uzmana görünün! En az 12 ay boyunca düzenli olarak (haftada 2-3 kez) korunmasız cinsel ilişkide bulunmasına rağmen hiç gebelik oluşmuyorsa dikkat!...

Çiftin, en az 12 ay boyunca düzenli olarak (haftada 2-3 kez) korunmasız cinsel ilişkide bulunmasına rağmen hiç gebelik oluşmaması durumu" olarak tarif edilen infertilite (kısırlık) sorununun, gelişmiş ülkelerdeki evli çiftlerin yüzde 20'sinde hem erkek hem de kadın, yüzde 40'ında kadın, geri kalan yüzde 40'ında ise erkek kaynaklı olduğu bildirildi.

KİMLER UZMANA BAŞVURMALI?

Evlilikte bir yılı geçtiği halde çocuk sahibi olamayan çiftlerin hekime başvurmaları önerilerek, 30 yaşın üzerinde olanlar, adet dönemleri ağrılı geçenler, düzensiz adetleri olanlar, olağan dışı akıntıları olanlar, daha önce geçirilmiş pelvik enfeksiyon hikayesi olanların ise bu süreyi beklemeksizin hekime başvurmaları istendi. Kısırlığın kadın, erkek veya her ikisinin birden bir sağlık sorunundan kaynaklanabileceği vurgulanarak, bu sebeple infertil çiftlerin her ikisinin de hekim muayenesine gitmesi gerektiği ifade edildi.

SORUN GEÇİCİ OLABİLİR
 
İnfertilitenin, evli çiftlerin geçici sorunu olabileceği ve bu durumun değişik hastalıklardan kaynaklanabileceği kaydedilerek, bu hastalıkların birçoğunun tedavi edilebildiği, tıp alanında her geçen gün sağlanan ilerlemelerin, sorunun çözümüne katkıda bulunduğu bildirildi. Açıklamada, adetin ilk günü birinci gün olarak sayıldığında, yumurtalıklardan yumurtanın salınmasının genelde 14'üncü güne denk geldiği belirtilerek, "Ancak yumurta salınımı bazı kadınlarda biraz daha erken, bazılarında ise biraz daha sonra olabilir.

"Yumurta 24 saat, sperm ise 48 saat canlılığını devam ettirir. Bu sebeple, adetin ilk gününden itibaren 10-16'ncı günler arasındaki ilişkilerde gebe kalma şansı yüksektir" denildi.
 

  • Suan 2,7/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,7/5 (Toplam 58 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi