Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Erken doğum, kronik hastalıklar ve tüp bebek

Erken doğum, kronik hastalıklar ve tüp bebek Erken doğum tehdidinin ve kronik hastalıkların gebeliğe olumsuz etkilerinin büyük oranda azaltılabileceğini uzmanlar tarafından açıklandı.

Tüp bebek konusundaki araştırmalar ise çocuk sahibi olamayan çiftler için umut verici sonuçlar doğuruyor. gebelik ve doğum süreci kadın sağlığını en çok etkileyen dönemlerin başında geliyor. bu dönemde karşılaşılabilecek erken doğum tehdidi ve kronik hastalıkların varlığı sağlıklı bir gebelik dönemi geçirilmesine engel oluyor. ancak tıpbilimindeki gelişmeler bu problemleri büyük ölçüde ortadan kaldırabiliyor. jinekoloji alanında yaşanan gelişmeler sadece bu süreçle sınırlı değil. yardımcı üreme teknikleri konusunda yapılan son araştırmalar da çocuk sahibi olamayan çiftlere yeni seçenekler sunuyor. "acıbadem-harvard tıp günleri 7" kapsamında gerçekleştirilen “sağlıklı gebelik, doğum ve tüp bebek” konulu toplantıda harvard tıp fakültesi diyabet ve gebelik programı müdürü dr. ian grable, brown tıp fakültesi providence womeninfants hospital kadın hastalıkları ve doğum doçenti dr. raymond powrie , womeninfants hospital, providence üreme sağlığı ve kısırlık birimi müdürü doç. dr. gary frishman, acıbadem hastanesi kadıköy yüksek riskli gebelik ünitesi sorumlusu doç. dr. arda lembet konuyla ilgili son araştırmalara dayanarak akıllara takılan sorulara yanıt verdiler.

ERKEN DOĞUM RİSKİNDE PROGESTERON TEDAVİSİ

erken doğum her sekiz kadında birinde görülüyor. sosyoekonomik durumumun kötülüğü, 18'den küçük 40'dan büyük gebelik yaşı, gebelik öncesi zayıflık, sigara, daha önce erken doğum yapmış olmak, prenatal bakımın olmaması, enfeksiyonlar ve çoğul gebelikler risk faktörleri arasında yer alıyor. beth israel deaconess medical center, boston joslin diabetes center, boston tıp doçenti, harvard tıp fakültesi diyabet ve gebelik programı müdürü dr. ian grable, erken doğum riski durumunda yapılması gerekenleri konuşmasında şöyle anlattı : “sol tarafa yatarak yatak istirahat verilir, stres azaltılır, cinsel ilişkiden uzak durmak ve bebek üzerinde pozitif etkileri olan ilaç ve modern rahim kasılmasını durdurucu tedavileri önerilir. evde kasılmaların izlenmesi, sigaranın bırakılması, alkol ve tütün kullanılmaması ve doğru beslenme şarttır. özellikte vajinal akıntıda bakılan biyokimyasal testler ile rahim uzunluğu ölçümü erken doğumu tahminde çok önemlidir” erken doğum tehdidinden korunmak için de yepyeni bir araştırmadan söz eden dr. grable ““korunma için yeni bir tedavi seçeneği olarak progestoron kullanılıyor. hala araştırma aşamasında olan bu tedavi özellikle geçmişinde erken doğum hikayesi olan hastalarda kullanılıyor ve rahim kaslarının uyarılma eşiğini yükselterek kasılmaları önlüyor. progesteron alanlarda erken doğum riski azalıyor." dedi.

KRONİK HASTALIKLARIN VARLIĞINDA GEBELİKTE İLAÇ ALINABİLİR

brown tıp fakültesi, providence womeninfants hospital, providence kadın hastalıkları ve doğum doçenti dr. raymond powrie konuşmasında kronik hastalıkları olan kadınların gebelik öncesinde mutlaka sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “bebekler annesinin sağlığına bağımlıdır. siz sağlıklı olursanız bebeğiniz de sağlıklı olur. kontrol altında olmayan anne adayları bebeklerinin sağlığı riske atar. anne adayları röntgenden, mr'dan, kontrolden korkarlar. oysa her bebek 5 rad’a kadar radyasyon alabilir. pek çok yapılan tanısal test zaten önerilen dozun altındadır.”kronik hastalıkları olan kadınların ilaç kullanmaktan da korktuğuna değinen dr. powrie “astım, tansiyon, sara, şeker hastaları ilaçlarını bebeklerinin güvenliği için alabilirler. bu konuda doktorunuzla açık açık konuşun ve nedenini sorgulayınız" dedi.

KARİYER YAPMAK HAMİLE KALMAYI ETKİLİYOR MU?

kısırlık, % 40 erkeklerden % 15'i de nedeni bilinmiyor, % 45'de kadından kaynaklanıyor.womeninfants hospital, providence üreme sağlığı ve kısırlık birimimüdürü kadın hastalıkları ve doğum doç. dr. gary frishman, “kadınlar çalıştıkça bebek sahibi olmayı geciktiriyor ve geciktirdikçe üreme verimliliği azalıyor.” diyerek tüp bebek tedavisiyle ilgili şu bilgileri verdi: “tedavide yumurtalar alınıyor ve yumurtayı test tüpünde spermle birleştiriyoruz. yeni kullanılan tekniklerde aşılanmış yumurtayı alıyoruz ve rahme koymadan önce sağlıklı mı diye bakarak sağlıklı olanı rahme yerleştiriyoruz. çiftin bilinen bir genetik bozukluğu varsa bu hastalığı embriyoda test ederek sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmesini sağlıyoruz.” dedi.

 

  • Suan 3,4/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,4/5 (Toplam 51 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi