Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Genetik Hastalıkları Ayıklanmış Tasarım Bebekler Yolda

Genetik Hastalıkları Ayıklanmış Tasarım Bebekler Yolda Genetik bilimi, sağlıklı tüp bebekler için sınırlarını zorluyor.

Şimdiye kadar geliştirilen en kapsamlı kromozom analizi olan “24 Sure” yöntemi, daha önceki genetik taramaların aksine sınırlı sayıda değil, tüm kromozomların genetik taramasını yapıyor, kusurlu embriyoların ayıklanmasına imkan tanıyor.

Tüp bebek uygulamalarının başarısını artırmak amacıyla İngiltere’de Cambridge’de geliştirilen tüm kromozom analizi ile 12 saat içinde insan hücresinde bulunan 46 kromozom da genetik olarak taranabiliyor.

Türkiye dahil 15 ülkede uygulanıyor

Dünyada, aralarında Türkiye’nin de olduğu sadece 15 ülkede uygulanan tarama yöntemi sayesinde genetik kusuru bulunan, düşük olma ve sakat doğma ihtimali olan bebekler ana rahmine yerleştirilmeden tespit edilebiliyor.

Yöntemi uygulayan nadir kliniklerden biri olan Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Laboratuvar Direktörü Dr. Elif Ergin, “24 sure tekniği ile 46 kromozomun birden saatler içinde taranması bilimin ulaştığı son nokta. Bugüne kadar yapılan genetik tarama testleri sadece belli sayıda kromozom tespit edebildiği için yetersiz kalıyordu. Oysa, tüm kromozom analiziyle 46 kromozomun hepsinin sayısal olarak normal olup olmadığını saptayabiliyoruz ve böylelikle en doğru embriyoyu seçme şansımız oluyor. ” dedi.

Tek bir hücreden insandaki 46 kromozom taranıyor

24 Sure tekniğinin bir ‘tüp bebek iyileştirme çalışması’ olduğunu vurgulayan Dr. Ergin, yöntemin bebek sahibi olmak isteyip de olamayanlara, özellikle tekrarlayan düşük sorunu olanlara yepyeni bir umut kapısı açtığını söyledi. Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı ve düşüklerin en önemli sebebinin kromozom sayısındaki anormallikler olduğunu hatırlatan Dr. Ergin; “Kromozom sayı bozukluğu, gebelikle sonuçlanmayan tüp bebek nedenleri arasında yüzde 89 gibi yüksek bir oranla yer alıyor. Bu teknik sayesinde de ana rahmine kromozal açıdan normal olan embriyolar transfer edildiği için tüp bebekte gebelik oranı artarken düşük riskini de azalıyor” dedi.

 

  • Suan 2,9/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,9/5 (Toplam 29 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi