Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Düzenli Ders Çalışmak İçin Aile – Çocuk İşbirliği Şart

Düzenli Ders Çalışmak İçin Aile – Çocuk İşbirliği Şart 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı ile birlikte dersler, ardından da sınavlar başladı.

Kimi öğrenciler daha ilk günden düzenli bir şekilde derslerini çalışmaya başlarken kimileri de hala isteksizlik gösteriyor. Peki, veliler her konuda olduğu gibi çocuklarının programlı bir şekilde ders çalışabilmesi için onlara nasıl yardımcı olmalı? TEOG Sınavı öncesinde motivasyonu sağlamak mümkün mü? Bu soruları Koray Varol Akademi’nin Kurucusu, Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol yanıtladı.

Yeni başlayan eğitim - öğretim dönemi ile birlikte giderek yaklaşan sınavlar velileri de heyecanlandırmaya başladı. Birçok veli, çocuğunun düzensiz çalışma şeklinden şikâyetçi. Başarılı olabilmek için anlamlı ve düzenli bir ders çalışma programı oluşturulması ve bu konu ile ilgili yapılması gerekenlerin belirlenmesi oldukça önem taşıyor.

Öğrencilerin birçoğu kendi yaşamını tam olarak yönlendirebilecek yetkinlikte olmadığından ebeveynlerin, onların haftalık yaşantılarını belli bir seviyede yönetmesi ve takip etmesi gerekiyor. Başarılı öğrencilik için ailelerin, çocuklarına nasıl daha iyi bir performans gösterebileceğini öğretmesi ve destek olması önem kazanıyor.

Düzenli ve verimli ders çalışabilmeyi sağlamak için ailelerin çocuklarıyla iş birliği içerisinde bulunmaları gerektiğini belirten Koral Varol Akademi’nin Kurucusu, Eğitim Koçu, Yayıncı Koray Varol’a göre; aileler öncelikle çocuklarının da dâhil olacağı bir ders çalışma programını oluşturması gerekiyor. Hazırlanan programın öğrenci için yapılabilir olması ve daha önceki ders çalışma süreçlerine göre belirlenmesi önem taşıyor. Ayrıca, programın haftalık olarak planlanması, program içerisinde öğrencinin uyku saatlerinin, okuldan geliş saatinin, yemek ve eğlence saatlerinin, sosyal hayat dengesinin tanımlanması gerekiyor. Düzenli ders çalışma programları ancak öğrenciye yani kişiye özel planlanarak hazırlanınca olumlu sonuç veriyor. Aynı zamanda haftalık programın ölçülebilir olması ve durum değerlendirmesi yapılması gerekiyor.

Aile desteğinin öğrencinin başarısına doğrudan etki edeceğini belirten Varol, “TEOG Sınavı’na hazırlanan çocuklar ile ilgili ailelerin üzerine düşen sorumluluklar biraz daha farklı. TEOG ve benzeri sınavlara hazırlanan öğrenciler için soru hedefleri belirlemek fayda sağlar. Her insanda olduğu gibi, öğrenciler de özünde bir şeyi başarabildiğini görmeyi sever. Onlara yapabildikleri ve bunun onların başarısına katkı sağladığı gösterildiği zaman, öğrenci uyumlu ve yapıcı hareketlerde bulunur. Gerekli motivasyonu sağlayarak, onun yapabileceğine olan inancını beslemek önemlidir. Çok zorlandığı zamanlarda da tekrar canlanabilmesi için onlara minik ödüller vermek ve hedefleri küçülterek yeniden hedef belirlemek gerekir” dedi.

 

 

  • Suan 3,2/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3,2/5 (Toplam 25 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi