Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Bebeğinizi büyütürken dikkat etmeniz gerekenler

Bebeğinizi büyütürken dikkat etmeniz gerekenler Bebekler, ailelerin neşesi, güzelliğidir. Onların saf ve masum bakışları, gülüşleri hatta ağlamaları, dünyanın hiç bir güzelliği ile karşılaştırılamaz.

Zayıf, narin ve her zaman ilgiye muhtaç olmaları, üzerlerine titrenilmesine, titrerken de bazen yanlış yapılmasına sebebiyet verebilmekte.
 
Bebekler öncelikle anne sütü ile beslenmeli. Bebek her istendiğinde emzirilmeli(günde 8 ile 12 kez), tabi sütünüzün miktarına bağlı olarak. Dört saatten fazla da aç bırakılmamalı. Bebeklere her gün duş aldırılabilir; ancak sabun ve şampuanın haftada ikiden fazla kullanılması doğru olmaz.
Banyo sırasında oda ısısının 22-25 derece olması halinde, su ısısının 32 derece olması gerekir.
 
Pişiklerde sürekli pomat kullanmak gereksizdir. Yüzde on çinko oksit, parafin içeren pomatları kullanmanızda fayda var. Ancak talk pudrası kullanmayın.
 
Bebek için uygun oda ısısı gündüz 20-24, gece ise 16-18 derece olmalı.
 
Bebeklerin odalarını ayırmak için 2 ile 6 ay arası en uygun dönemdir.
 
Bebeklere ilk üç yılda en az 9 (1,2,4,6,9,12,18 aylar ile 2 ve 3 yaş.) kez sağlık kontrolü yapılmalıdır.
 
Bebeklerin zaman zaman büyümeleri hızlanır, bu dönemde annelerini sık emmek isteyebilirler Bu büyüme hamleleri8-12,günler, 3-4. haftalarve 3. aylarda olabilir.
 
Annelerin en çok endişe ettikleri konulardan birisi olansütlerinin yetip yetmediği konusunda ise bebeklerde ; günde 6′dan az idrar yapma, günde 3-4 ten az sarı renkli gaita, yeşil, kahverengi ve siyah gaita , günde 8 den az meme emme, devamlı meme isteme, yutma sesi duyulmaması, 5. günde süt gelmemesi, hep 4-6 saatten fazla uyuma, doğum kilosuna 10. günde yeniden ulaşmama, memelerde hep aşırı gerginlik, meme uçlarında ağrı, günde 15-30 gramdan az ağırlık artışı gibi durumlardan bir veya bir kaçı gözleniyorsa süt yetmiyor olabilir. Bu durumda bir doktora başvurulmalıdır.
 
3 ayın altındaki bebeklerin % 80′i günde en az 1 kez kusabilir.
 
Açlık, uykusuzluk, fiziksel ağrı, altının ıslak olması, üstünün değiştirilmesi, çok soğuk veya sıcak olması, kucaklanma isteği gibi durumlarda bebekler ağlayabilir.
 
Evde kedi, köpek gibi evcil hayvanların beslenmesi halinde ise, bu hayvanlar bebeği kıskanabilirler.
Bebeklerle ilk günden itibaren kısa yolculuklar yapılabilir ancak 6 haftalık olmadan uçakla yolculuk yapılmaması doğru olur.

  • Suan 2,9/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,9/5 (Toplam 52 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi