Üyelik İşlemleri

Kategoriler

Çocuğunuzla Konuşurken Asla Kullanmamanız Gereken İfadeler

Çocuğunuzla Konuşurken Asla Kullanmamanız Gereken İfadeler Bazen anne babaların söyledikleri tahmin edilenden çok daha fazla can acıtır…

Ve pişman olacak şeyler söyledikten sonra yapmanız gerekenler. Hiç çocuğunuza bağırıp onu tersledikten sonra çok kötü ve üzgün hissettiğiniz oldu mu?Hiç çocuğunuzun size “Bunu bana neden söyledin ki?” diyerekbaktığını fark ettiniz mi?Hiç çocuğunuzla iletişim kurarken neyi söyleyip neyi söylememeniz gerektiğini bilmeyi dilediniz mi?Amerikalı ünlü uzman ve anne Nikki Smith de bu yollardan geçti.“Hiçbir zaman mükemmel bir anne olduğumu düşünmedim. Ama çocuğumla en iyi iletişimi kurmak için her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Fakat günlük hayatın telaşından bazen sabrımız tükeniyor ve ters tepkiler verebiliyoruz. İşte, aile ve sosyal hayatlarımızda yaşadığımız stres bazen çocuklarımıza yansıyabiliyor. Bu tarz kötü deneyimlerin tüm ebeveynler tarafından yaşandığını düşündüğümden bir araştırma yapıp bunu kitaplaştırma gereği duydum. Böylece tüm aileler stresle başa çıkamasalar bile çocuklarına söylememeleri gereken en önemli cümleleri öğrenebilir ve gereksiz yere kimsenin kalbi kırılmaz diye düşündüm
 

İyi Bir Ebeveyn Olmanın Sırları

 

Son 3 yılda yapılan araştırmalarla hazırlanan bu rehber, kullanmamanız gereken ifadeleri size öğretirken içerdiği açıklamalar ve pratik öneriler sayesinde sizi daha anlayışlı bir ebeveyn yapacak!

Neden Çocuklukta Yaşanan Bazı Anlar Hiç Unutulmaz?Bugünün çocukları artık daha erken yaşlarda bir kişilik ediniyor ve daha güçlü karakterlere sahip oluyorlar.

Söylenenleri harfiyen yapmak yerine kendi yorumlarını katıyorlar ve her şeyin nedenini öğrenmeye çalışıyorlar.

 
İlk hatırladığınız anınızı düşünün
 

Genelde herkesin aklına gelen kötü anılardır. Aslına bakarsanız herkesinki o kadar dramatik değildir. Basit bir soru sorulduğunda karşılığında “Yeter artık, sıkıldım senden” cevabını verdiğinizde çocuğunuz bunu asla unutmaz. Ve bundan sonra soru sormaktan çekinir hale gelir.

 
 

  • Suan 2,7/5 Ortalama.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2,7/5 (Toplam 28 oy.)



Digge Ekle Delicio.us a Ekle Technoratiye Ekle Facebooka Ekle Google Readera Ekle
Bu Sayfayı Yazdır. Sevdiğim Konulara Ekle Yorumların geri beslemesi. Arkadaşına Gönder.


Ana Sayfaya Dön

Yorumlar Sende Yaz

Yorum Bulunamadı. İlk Yorum yazan siz olmak için tıklayın.






 
 


  • Üye Girişi

 
 
   
Kapat Taşi
Bu bölüm hazırlanıyor.
Kapat Taşi
  • Üye Girişi